Menu Interesse?

Woonzorgcentrum Iglo Antwerpen

Het InterGenerationeel project LinkerOever (Iglo) wil de sociale samenhang tussen verschillende generaties en culturen in de wijk Europark bevorderen. Met dit project wil de opdrachtgever een eerste stap zetten in de heropwaardering van Europark op de Linkeroever in Antwerpen. Door de implementatie van een sociale infrastructuur wordt het monofunctionele karakter van de wijk doorbroken. Tegelijkertijd is er sprake van een opwaardering van de fysieke omgeving. Een nieuwe, sociale infrastructuur moet wonen, zorg, cultuur en maatschappelijke ontplooiing, onderwijs en opvang voor iedereen toegankelijk maken.

Eerdere fases van dit project omvatten al het bouwen van serviceflats en een dienstencentrum. De kers op de taart is deze laatste fase waarin een woonzorgcentrum gerealiseerd wordt. De totale oppervlakte bedraagt 9.426m² die verdeeld is onder 4 bouwlagen waarvan 3 bovengronds. Verder staat het thuisgevoel hier duidelijk centraal: dit wordt onder meer gecreëerd door de aanwezigheid van een centrale keuken met cafetaria, een aantal gemeenschappelijke leefruimtes en het alom aanwezig zicht op de natuur.

Waar je je ook bevindt in dit woonzorgcentrum, er is altijd direct contact met één van de talrijke tuintjes. 

Belcotec zorgde voor

  • HVAC
  • Sanitair