Menu

Scholen van Morgen – Tienen

Vanaf 2017 worden de secundaire VIA-scholen, die momenteel verspreid liggen in Tienen, gecentraliseerd op campus Waaiberg. De campussen aan de Ooievaarstraat en de Broekstraat zijn verouderd en deze panden renoveren zou teveel kosten met zich meebregen. De werken werden gestart in de herfst van 2015.

Voor dit project slaat VIA de handen in elkaar met Scholen van Morgen, een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de privésector, die de bouw van 165 nieuwe scholen plant.

Vooraan de campus, die ongeveer 9.000 m² groot is, komt het gebouw met 22 klaslokalen voor de tweede graad. De huidige school voor Wetenschap en Technologie wordt verbreed. Achter dit gebouw komt een speelplaats, gevolgd door een nieuw gebouw voor de derde graad met 32 klaslokalen met een bijhorende speelplaats. Helemaal achteraan op de site komt er een ruime sporthal met drie velden. De sporthal wordt voor de helft ingegraven in de grond en voorzien van een duurzaam groendak. Alle daken in het project worden ook uitgerust met zonnepanelen.

Belcotec zorgde voor

  • HVAC
  • Sanitair