Menu

Sion Lier

Het project Sion is een publiek-private samenwerking tussen de stad Lier en de tijdelijke vereniging DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate, de promotoren van het project. De voormalige stadsmagzijnen worden omgevormd tot een geheel nieuw stadsdeel.

De Sionsite bevindt zich vlakbij de winkelstraat Berlarij, op wandelafstand van het centrum van Lier. Dit grootschalige stadsontwikkelingsproject omvat de uitbreiding van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, 140 nieuwe woningen en een ondergrondse parkeergarage.

Het project wordt uitgevoerd in 2 fasen. In de eerste fase worden 19 gezinswoningen en 54 appartementen te koop aangeboden. De woningen met tuin bevinden zich centraal op de site. Er is steeds een vaste trap voorzien naar de zolder, die nog kan ingericht worden als extra slaap- of hobbykamer. De grote appartementen hebben een grote glaspartij en ruime terrassen tot 20m² met zicht op de Nete en het achterliggend natuurgebied. De appartementen op het gelijkvloers beschikken eveneens over een tuin. De site zelf is aangelegd als verkeersvrij woonerf, met verschillende pleinen.

Belcotec zorgde voor

  • Sanitair
  • Ventilatie
  • CV-installatie