Menu

Ziekenhuis Jessa Hasselt - Bouw hybridezaal

Het Jessa ziekenhuis Hasselt bouwt momenteel een hybridezaal. De ingrepen die er plaatsvinden zijn cardiovasculaire chirurgische ingrepen en EFO-ingrepen voor coronarografie. Ook radiologische ingrepen en in de toekomst cardiochirurgie en neurochirurgie staan hiervoor ingepland. Dit is ook de reden waarom er een diepkoeling noodzakelijk is voor deze zaal. Dit zijn operaties die niet overal mogen plaatsvinden en waarvoor de technieken door Belcotec geplaatst heel belangrijk zijn (ISO 5 geclassificeerd). De operatiezaal is in staat om een constante overdruk van 15pa te genereren.

Verder zorgt de installatie van Belcotec ervoor dat er 50 luchtwisselingen per uur gebeuren en dat, als de chirurg dit wenst, de ruimtetemperatuur zo snel mogelijk 8°C bedraagt. Dit wordt bekomen door een warmtepomp (koeling) te combineren met directe expansiebatterijen die gemonteerd zijn in de luchtgroep. 

De luchtstroom in het operatiekwartier wordt binnengebracht aan de hand van een pulsieplenum dat ervoor zorgt dat er een laminaire luchtstroom over de patiënt en chirurgen stroomt waardoor er geen stof of vuildeeltjes in de patiënt terecht kunnen komen.

Belcotec zorgde voor

  • Diepkoeling
  • Warmtepomp (koeling)