Menu
vorige   |   Terug naar het overzicht   |   volgende

Infinity - nieuwe kantoren Encon

Encon is gestart met de bouw van een nieuw kantoor in Bilzen. Infinity, zoals het gebouw werd gedoopt, moet als voorbeeld dienen voor het kantoor voor de toekomst. De keuze van de naam komt voort uit de vorm van het gebouw dat van bovenuit gezien een oneindigheidsteken is wat symbool staat voor de duurzame aanpak van het bedrijf. Infinity moet het paradepaardje van Encon worden, het zal namelijk het eerste KMO-gebouw in Europa zijn dat zowel het BREEAM als het LEED-duurzaamheidscertificaat zal behalen. 

In totaal zijn er een 25-tal technieken toegepast en fossiele brandstoffen worden niet aangewend. Het gebouw zal volledig CO²-neutraal zijn. Zo wordt in de eigen energie voorzien door een windturbine en sun trackers. Een BEO-veld gecombineerd met een warmtepomp zal het gebouw koelen en verwarmen op een energiezuinige manier.

Het gebouw is opgevat als een levende toonzaal waar de verschillende technieken voor verwarming, koeling, verluchting, verlichting en energieopwekking worden toegepast. 

Belcotec zorgt voor: