Menu

Modelwijk - Laken

De Lakense Haard start met de volledige renovatie van de 'Modelwijk', deze wijk kwam er naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1958. 

Tegen eind 2019 zullen er vijf nieuwe gebouwen worden opgetrokken op de site van de Modelwijk voor een totaal van 159 woningen alsook een kinderdagverblijf. Vier van deze gebouwen komen te liggen langs de Romeinsesteenweg en zullen bestaan uit 12 verdiepingen met elk twee appartementen met één slaapkamer en één appartement met drie slaapkamers. Alle wooneenheden zullen passief zijn in de zin van de EPB 2015, met een ventilatiesysteem met dubbele stroom, centrale verwarming en fotovoltaïsche zonnepanelen op de daken.

Het vijfde gebouw, van 27 woningen, waaronder 6 aangepast voor PBM, zal van het type gegroepeerd wonen zijn. Dit gebouw van 4 verdiepingen zal twee collectieve ruimtes met kookhoek omvatten. 

Een kinderdagverblijf voor 60 kinderen zal in de zomer van 2018 het levenslicht aanschouwen. Het is gelijkvloers en zal twee afdelingen voor de allerkleinsten en twee afdelingen voor de grotere kinderen omvatten.

Belcotec zorgt voor: