Menu

YUST - Antwerpen

Een wereld in verandering vraagt om een andere kijk op wonen. Een nieuwe generatie jongeren ontwikkelt nieuwe behoeftes: minder persoonlijke ruimte in ruil voor meer beleving. Om hierop een antwoord te bieden, is het woonconcept YUST-Young Urban Style opgezet, een hedendaags co-housing concept waarbij de gemeenschappelijke ruimtes en diensten centraal staan.

De eerste ontwikkeling van dit nieuwe investeringsproduct opent zijn deuren in het voorjaar 2019 in de onmiddellijke omgeving van het Albert- en Harmoniepark en het belevingscentrum van Brouwerij De Koninck in Antwerpen.

Yust zal bestaan uit 97 gemeubelde City Lofts die elk een eigen toets krijgen, en 1 hostel met een capaciteit van 60 personen. Alle voorzieningen worden getroffen om energieverbruik te beperken: een zeer goede thermische isolatie en uistekende luchtdichtheid van de buitenschil van het gebouw, thermisch isolerende beglazing die ook zonwerend is, energiezuinige ledverlichting, af- en aanwezigheidsdetectie in de gemene delen en liften. Deze maatregelen zullen resulteren in een gebouw met een zeer laag E-peil, van maximum E50 en een zeer laag K-peil van K30.

Belcotec zorgde voor

  • HVAC
  • Sanitair